NOORDKADE VEGHEL 15-24 JULI - WWW.FABRIEKMAGNIFIQUE.NL

De Allegorie van het Zuiden

Symboliek, beeldspraak en Oudnederlandse gezegden vloeien in juli van dit jaar samen tot groot Bourgondisch genot tijdens de ALLEGORIE VAN HET ZUIDEN. Geïnspireerd door genreschilders als Jan Steen creëert Atelier van Asseldonk, met het indrukwekkende industriële erfgoed de Koekbouw op de Noordkade als decor, samen met ‘Brabants Beste’, een weergaloos schouwspel. Het vervlogen verleden mixt met het razende heden, art & food vermengen in een unieke totaalbeleving.

 

In het hart van Brabant bundelen grote spelers uit de streek hun ambachtelijke kennis. Atelier van Asseldonk uit Mariaheide realiseert een majestueuze kunstinstallatie, met als basis een ruim twintig meter lange tafel. Dick Middelweerd, bekroond met twee Michelinsterren, stelt het ultieme Allegorie-menu samen. Maison van den Boer staat borg voor de hoogwaardige culinaire beleving. Ervaar expliciete smaaksensaties, met gerechten geïnspireerd op het seizoen en beleef de volstrekt éénmalige unieke entourage. De rauwe industriële context van de Koekbouw transformeert tot extravagante eetzaal. Het Eerselse Oogenlust kleedt het tafereel aan, ondersteunt door meesterbouwer Bruns uit Bergeijk. Tezamen proosten zij met het Beerze Bier uit Vessem.

 

En ook buiten het “binnenplein” wordt er gewerkt, gezongen, gedronken en gegeten. Marktlui prijzen hun waar aan, er speelt muziek, er is eten in overvloed en drinkgelag klinkt alom. Begeef je tijdens deze bijzondere dagen in het hoofd van eigentijdse ambachtslieden en stap in een wereld die geschetst wordt in de werken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel of Jan Steen.

 

FABRIEK MAGNIFIQUE

De Allegorie van het Zuiden vindt plaats voorafgaande aan en tijdens FM16, het Art & Food festival van FABRIEK MAGNIFIQUE, tussen 15 en 24 juli. Het tafereel van de Koekbouw staat dagelijks vanaf 11:00 uur open voor publiek. Dan start tijdens het festival ook het buitenprogramma. Tijdens de culinaire beleving is de Allegorie van het Zuiden gereserveerd voor de gasten.

 

Het exclusieve diner, zowel voor particulier als bedrijf, vangt aan om 19:00 uur. Op de zaterdag en zondag van het festival zijn er ook twee middagzittingen voorzien. Er is per zitting plaats voor maximaal 120 gasten.

De prijs per couvert bedraagt €150 all-in incl. BTW.

 

Locatie: Koekbouw - Noordkade - Veghel - Holland

Reserveren

Voor vragen en/of reserveringen voor 12 personen en meer: avhz@fabriekmagnifique.nl of 0413 35 35 51

 

De AvhZ vindt plaats onder auspiciën van Stichting Fabriek Magnifique. Kantooradres: Verlengde Noordkade 12 – 5462 EH Veghel KvK nr.: 17223464 – BTW nr.: NL081926086B01

Op uw reservering zijn voorwaarden van toepassing. Klik daarvoor hier.